SFFK editie 2021 in Stadskanaal gaat niet door

Ieder jaar organiseert Soroptimistclub de Veenkoloniën het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen (SFFK). Ook dit jaar had de club de voorbereidingen getroffen om de kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 van de basisscholen een film aan te bieden op 9 februari 2021.Helaas heeft de club met pijn in het hart moeten besluiten het 12e Filmfestival te verschuiven naar februari 2022.

Ook in andere plaatsen in Nederland hebben Soroptimistclubs besloten het SFFK in 2021 af te lasten.

Door de landelijke (beperkende) maatregelen in het kader van COVID-19 en vanwege gezondheidsrisico’s is het nog niet mogelijk veilig bijeen te komen met grote groepen in bioscoop Smoky in Stadskanaal.

Ook de mogelijkheid om een film in de klas te vertonen met een inleidend lespakket lijkt ons geen haalbare kaart aangezien de prioriteit van de scholen ligt bij het lesgeven en eventuele achterstanden die (zijn) ontstaan. Het is ook nog niet bekend of de lessen online voortgezet worden of dat de basisschoolleerlingen vanaf 25 januari weer fysiek naar school kunnen. Om recht te doen aan het thema en de doelstelling van de films zou de leerkracht daarvoor tijd en aandacht moeten investeren die nu optimaal ingezet kan worden voor de lessen.

Stadskanaal/ de Veenkoloniën

Soroptimistclub de Veenkoloniën krijgt in Stadskanaal volop steun voor het evenement. Servicebioscoop Smoky stelt belangeloos haar bioscoopzalen ter beschikking en zorgt ervoor dat de gekozen films worden besteld en getoond. Daarnaast steunen steeds meer lokale sponsoren het festival met een bijdrage in geld of goederen. Hoewel het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen dit jaar noodgedwongen een pas op de plaats moet doen, zien wij met vertrouwen de editie 2022 tegemoet.

Voorgaande jaren kwamen om en nabij 1000 leerlingen van basisscholen in de gemeente Stadskanaal bij elkaar in Service Bioscoop Smoky. Ook het speciaal basisonderwijs nam deel aan het SFFK.