Ruim 400 Tielse schoolkinderen genoten van SFFK

Op woensdagmorgen 5 februari 2020 zaten ruim 400 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van acht Tielse basisscholen niet op school, maar in de filmzaal van de Agnietenhof. Op uitnodiging van Soroptimistclub West-Betuwe keken zij samen naar de film Cloud Boy.

Het Film Festival was ook dit jaar een succes mede dankzij de Gemeente Tiel, het Burgerweeshuis Tiel en de Agnietenhof.

Het Soroptimist Film Festival voor Kinderen werd voor de vierde keer georganiseerd door Soroptimistclub West-Betuwe in samenspraak met Unicef. Het doel van het filmfestival is kinderen bewust te maken van de rechten van het kind.

Dit jaar was het thema samen verschillend, verschillend samen.
Cloud Boy gaat over een11-jarige jongen, die tegen zijn wil enige tijd bij zijn in Lapland wonende moeder en haar nieuwe gezin moet wonen. Het verhaal is herkenbaar voor kinderen van gescheiden ouders, die beiden een nieuw leven hebben opgebouwd. De kinderen genoten van de avonturenfilm, met ontroerende en humoristische momenten. De beelden van Lapland zijn weergaloos en er zijn talloze indrukwekkende shots van rendieren.

Kinderrechten

Kinderrechten zijn en blijven een actueel thema. Soroptimisten zien kennismaking ermee en bewustwording als een belangrijk doel. Daarom organiseert Soroptimistclub West-Betuwe jaarlijks het SoroptimistFilmfestival voor Kinderen (SFFK).

Soroptimist International

Soroptimist International is een wereldwijde organisatie van werkende vrouwen. Het Soroptimisme richt zich op de verbetering van de positie van vrouwen en kinderen. Het telt internationaal 80.000 leden in 133 landen.

Meer informatie:

www.soroptimist.nl voor informatie over Soroptimisme
www.sffk.nl voor informatie over Soroptimist Film Festival voor Kinderen