Gouda

Aantal leerlingen 2019: 125

Rosie & Moussa

Originele titel: Rosie & Moussa

Land, jaar: België, 2018

Regie: Dorothée Van Den Berghe

Duur: 92 min.

Taal: Nederlands gesproken

Kijkwijzer: AL

Voor Rosie is de stad een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. Wanneer ze met haar moeder verhuist naar de andere kant van Brussel, leert ze er een heleboel mensen kennen. Zoals haar nieuwe vriend Moussa, met wie ze helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw gaat (hoewel dat natuurlijk verboden is). Moussa belooft om haar te helpen. Want Rosie wil niets liever dan haar vader en moeder weer bij elkaar brengen. En dat wordt niet eenvoudig, want papa zit in de gevangenis en mama wil niet meer met hem praten.

Supa Modo

0riginele titel: Supa Modo

Land, jaar: Duitsland, Kenia, 2018

Regie: Likarion Wainaina

Duur: 74 min.

Taal: Swahili, Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

“Superhelden sterven niet!” Dat is waar de vrolijke, 9-jarige Jo en haar ziekenhuisvrienden van overtuigd zijn. Jo is al een tijdje ziek en fantaseert er elke dag flink op los over de helden uit haar lievelingsfilms. De muren van haar ziekenhuiskamer hangen vol met filmposters. In haar dromen is Jo zelf ‘Supa Modo’, een held die kan vliegen.

Op een dag krijgen de moeder van Jo en zus Mwix echter slecht nieuws: Jo zal niet meer beter worden. Om nog zoveel mogelijk tijd met haar te kunnen doorbrengen, beslist de moeder Jo mee naar huis te nemen. Van dan af is naar school gaan of buitenspelen er niet meer bij; haar moeder is immers bang dat Jo nog erger ziek wordt. Om haar op te vrolijken, bedenkt Mwix stiekem een plan…