Even terugkijken in Tiel

Op 7 februari 2018 werd voor de tweede keer het Soroptimist Film Festival voor Kinderen georganiseerd.  Tijdens dit festival wordt een film vertoond die over kinderrechten gaat.  Het filmfestival werd geopend door Hans Beenakker,  burgemeester van Tiel en Josephine Beenakker-te Raaij, president van Soroptimistclub West-Betuwe.

Ongeveer 400 Tielse kinderen waren geboeid door de film ‘Beasts of the Southern Wild’.  Deze film gaat over het thema ‘Armoede’ en is gekozen door de Tielse Kinderraad. De film gaat over een meisje, Hushpuppy, dat samen met haar vader in ‘the Bathtub’ woont. Haar vader grijpt graag naar de fles en Hushpuppy leert al vroeg voor zichzelf te zorgen. Als er een overstroming komt raken ze alles kwijt.  Het is een mooie maar geen gemakkelijke film en er zal thuis en in de klas verder worden gepraat over het thema ‘Armoede’.

Reactie van een leerkracht: ‘ Deze film maakt wel wat los, hier gaan we in de klas over napraten’.

Reactie van een kind: ‘De film heeft me wel geraakt’.

Het Soroptimist filmfestival  werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tiel, de Agnietenhof en Unicef. Yvonne Son-Stolk was namens de kinderraad aanwezig en er waren ook enkele medewerkers van Unicef aanwezig bij het filmfestival. We danken de sponsoren De Holland Evenementen Groep & Wipeout Kids (Hoofdsponsor), HIT Huiswerk Instituut Tiel, Van Helden Relatiegeschenken, Albert Heijn Tiel en  Fysiotherapie Passewaaij.