Even terugkijken in Tiel

Op woensdag 6 februari hebben 400 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de Tielse basisscholen de film Operation Arctic bekeken in het Agnietenhof filmtheater.

Het Soroptimist Film Festival voor Kinderen werd voor de derde keer georganiseerd door Soroptimistclub West Betuwe in samenspraak met Unicef, met subsidie van Stichting Burgerweeshuis Tiel en sponsorgelden van het RSG Lingecollege en Van Kempen Koudetechniek. Het doel van het filmfestival is om kinderen bewust te maken van de rechten van het kind. Dit jaar was het thema Klimaat en Milieu.

Het was een groot succes! De kinderen keken geboeid naar een spannende film over drie avontuurlijke kinderen in een prachtig Noordpool landschap.  De film liet verschillende dilemma‚Äôs zien op het gebied van milieu, vriendschap, opkomen voor jezelf en voor een ander. Het was een indrukwekkende, ontroerende film met spanning en humor. De kinderen genoten en leefden helemaal mee met de kinderen in de film. Op school hebben de kinderen een goodie bag gekregen, dit werd mogelijk gemaakt door Albert Heijn en Van Helden Relatiegeschenken.