Even terugkijken in Hoogeveen

De 9e editie van het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen bij VUE bioscoop in Hoogeveen is gehouden! Ruim 1.000 leerlingen van 15 scholen uit de gemeentes Hoogeveen en De Wolden hebben gratis een film met een boodschap bekeken. De getoonde films hebben een relatie met kindderrechten. Zelfs in Nederland worden kinderen verwaarloosd of mishandeld, worden ze gepest op school of zijn ze… nog nooit naar de bioscoop geweest.

De films die de Soroptimisten deze keer geselecteerd hebben zijn voor groep 5/6 ‘Koemba’ en voor groep 7/8 ‘Sing Song’: Geen saaie films, maar juist spannend! De kinderen kwamen erg enthousiast uit de zaal. Veel kinderen vonden de film ‘Koemba’ erg spannend. In de zaal zaten de kinderen dan ook in opperste concentratie naar het filmdoek te kijken. Ook de film ‘Sing Song’ werd erg goed ontvangen. De kinderen kwamen dansend en swingend de foyer weer binnen.

Na afloop konden de kinderen met een pakje drinken en een lekkere koek op de fiets of met de auto weer naar school om daar nog na te praten over wat ze gezien hebben. Al met al kijken de leden van Soroptimistclub De Reestlanden tevreden terug op een geslaagd festival en kijken uit naar het 10-jarig jubileum van volgend jaar.