Even terugkijken in Assen

We hebben een record gebroken. De belangstelling vanuit de basisscholen in Assen was enorm. Ruim 1600 leerlingen en hun begeleiders kwamen op 5 februari naar De Nieuw Kolk in Assen voor de zesde editie van het Soroptimist Film Festival voor Kinderen. Het was een super drukke dag, maar ook weer heel erg leuk.

Maar liefst 21 basisscholen deden dit jaar mee en we hadden dan ook 5 bioscoopzalen nodig om alle leerlingen de films te laten zien. De hal van de bioscoop was prachtig versierd met rode loper, projectie en nieuwe dropflags met daarop kleurige tekeningen over kinderrechten van Unicef. Bekijk de foto’s om een indruk te krijgen van de sfeer.

De kinderen zagen één van de drie films: groep 6 keek naar ‘Uilenbal’, groep 7 naar ‘Toen mijn vader een struik werd’ en groep 8 zag de film ‘Sing Song’. Door in 3 shifts te werken met 5 zalen, was het mogelijk alle leerlingen een plekje te geven en daarnaast ook nog aan te sluiten op het rooster van de scholen. De films bleken indruk op de kinderen te hebben gemaakt en de reacties waren na afloop enthousiast. Unicef biedt net als andere jaren de mogelijkheid van een gastles aan. Scholen bepalen zelf of ze van dat aanbod gebruik maken.
De leden van de Soroptimistclub Assen kijken wederom terug op een zeer geslaagd festival. Ook van de scholen en ouders zijn positieve reacties teruggekomen. Dit past helemaal bij de doelen die de Soroptimisten nastreven. Soroptimisten zetten zich in voor het verbeteren van de positie van vrouwen en kinderen. Dat begint bij de bewustwording dat er nog veel kinderen zijn voor wie de kinderrechten niet vanzelfsprekend zijn!
Het filmfestival is mede mogelijk gemaakt door de vele sponsors die deze activiteit van de Soroptimistclub Assen een warm hart toedragen. Op de website en op de poster kunt u zien wie deze sponsors waren. Als club zijn we erg dankbaar voor hun steun! Bij het verlaten van de bioscoop kregen alle kinderen nog een stroopwafel mee.