Tiel

Aantal leerlingen 2018: 400

 

Beasts of the Southern Wild

Originele titel: Beasts of the Southern Wild

Land, jaar: Verenigde Staten, 2012

Regie: Benh Zeitlin

Duur: 93 min.

Taal: Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12 jaar

Hushpuppy, een onversaagd zesjarig meisje, woont bij haar vader, Wink, in “de Badkuip”, een gemeenschap ten zuiden van de Mississippi-Delta, aan de rand van de wereld. Alhoewel Wink van zijn dochter houdt bereidt hij haar met harde hand voor op de ineenstorting van het heelal; op een periode waarin hij er niet meer zal zijn om haar te beschermen. Wanneer Wink een mysterieuze ziekte krijgt, raakt de natuur van slag en stijgen de temperaturen. De ijskappen smelten en een leger van prehistorische wezens genaamd aurochs wordt losgelaten. Met het water dat steeds maar stijgt, de aurochs die komen en de gezondheid van Wink die achteruit gaat, gaat Hushpuppy op zoek naar haar verloren moeder.

Even terugkijken naar 7 februari 2018

Op 7 februari 2018 werd voor de tweede keer het Soroptimist Film Festival voor Kinderen georganiseerd.  Tijdens dit festival wordt een film vertoond die over kinderrechten gaat.  Het filmfestival werd geopend door Hans Beenakker,  burgemeester van Tiel en Josephine Beenakker-te Raaij, president van Soroptimistclub West-Betuwe.

Ongeveer 400 Tielse kinderen waren geboeid door de film ‘Beasts of the Southern Wild’.  Deze film gaat over het thema ‘Armoede’ en is gekozen door de Tielse Kinderraad. De film gaat over een meisje, Hushpuppy, dat samen met haar vader in ‘the Bathtub’ woont. Haar vader grijpt graag naar de fles en Hushpuppy leert al vroeg voor zichzelf te zorgen. Als er een overstroming komt raken ze alles kwijt.  Het is een mooie maar geen gemakkelijke film en er zal thuis en in de klas verder worden gepraat over het thema ‘Armoede’.

Reactie van een leerkracht: ‘ Deze film maakt wel wat los, hier gaan we in de klas over napraten’.

Reactie van een kind: ‘De film heeft me wel geraakt’.

Het Soroptimist filmfestival  werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tiel, de Agnietenhof en Unicef. Yvonne Son-Stolk was namens de kinderraad aanwezig en er waren ook enkele medewerkers van Unicef aanwezig bij het filmfestival. We danken de sponsoren De Holland Evenementen Groep & Wipeout Kids (Hoofdsponsor), HIT Huiswerk Instituut Tiel, Van Helden Relatiegeschenken, Albert Heijn Tiel en  Fysiotherapie Passewaaij.