Stadskanaal

Aantal leerlingen 2018: 1100

 

Koemba

Land, jaar: Nederlands, 2014

Regie: Anthony Silverston

Duur: 85 min.

Kijkwijzer: 6

De kleine Koemba heeft vanaf zijn geboorte maar de helft van zijn strepen, waardoor hij door de rest van de kudde wordt buitengesloten. Wanneer ze te maken krijgen met een extreme droogte, moeten ze op zoek naar water om te kunnen overleven. De moedige Koemba offert zichzelf op en besluit op zoek te gaan naar de beroemde waterput. Het is de waterput waar de eerste zebra’s hun strepen hebben gekregen en dat is precies wat Koemba ook wil: zijn strepen verdienen. Hij wordt hierin bijgestaan door een overbezorgde waterbuffel en een hyperactieve struisvogel.

 

 

De Boskampi’s

Originele titel: De Boskampi’s

Land, jaar: Nederland, 2015,

Regie: Arne Toonens,

Duur: 102 min.

Taal: Nederlands gesproken

Kijkwijzer: 6

Komedie over een jochie dat gepest wordt en daarom besluit zijn imago op te krikken door te zeggen dat hij bij een maffiafamilie hoort

Rik Boskamp, zoon van een sullige boekhouder, wil niet meer gepest worden. Geïnspireerd door een maffiafilm verzint hij een list. Hij zorgt ervoor dat ze verhuizen en dat zijn vader in het nieuwe dorp wordt aangezien voor de levensgevaarlijke maffiabaas Paulo Boskampi. Al snel blijkt het plan te werken. Rikkie Boskampi wordt niet meer gepest want iedereen is bang voor Paulo en behandelt hen met respect. Totdat er een pestkop uit het verleden opduikt. Hoe lang kan Rikkie zijn leugen nu nog vol houden?

 

Felix

Land, jaar: Zuid-Afrika, 2013

Regie: Roberta Durrant

Duur: 97 min.

Taal: Nederlands gesproken

Kijkwijzer: 6

De dertienjarige Felix woont in een buitenwijk van het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Hij droomt ervan om saxofonist te worden, net als zijn overleden vader, maar zijn moeder vindt jazz duivelse muziek en verbiedt hem te spelen. Ze wil dat hij zich volledig op zijn huiswerk concentreert, want hij is net gestart aan een deftige middelbare school. In het geheim stort Felix zich toch op een muzikaal avontuur.

 Even terugkijken: Stadskanaal – 2 februari 2016

Op 2 februari 2016 verzamelden zich honderden kinderen bij Bioscoop Smoky in Stadskanaal.

De vertoonde films waren:

  • ‘ Piepkuikens’, de avonturen van een meisje in een rolstoel.
  • ‘De Superheld’, een film over pesten.
  • ‘Blijf’, een film over vluchtelingen.

De films leverden weer voldoende stof tot nadenken en konden in de klas nabesproken worden. Een leuke en leerzame ervaring voor de kinderen van Stadskanaal en omgeving.

Even terugkijken: Stadskanaal – 3 februari 2015

krantenartikelWe hebben in Stadskanaal ook een zeer geslaagd filmfestival gehad. Voor ons alweer de zesde keer. Er waren 940 kinderen uit Stadskanaal, Musselkanaal en Alteveer.  Drie keer drie grote groepen. Wij hebben  de films, Tony 10, Bekas en I am Kalam laten zien.
Onze opening is verricht door Marcel Nieuwenweg presentator van RTV Noord.  Hij heeft de kinderen even bezig gehouden en een mooie inleiding verzorgd over de rechten van het kind.

Aan de scholen vroegen we een vrijwillige bijdrage van € 1, — per kind.  Dit geld gaat naar het project SyrieBack2School.

We hebben alweer leuke reacties gehad.
Fotograaf van De Nieuwsbode is geweest  en er staat een leuk artikel op de voorpagina!