Sponsoring

Om het Film Festival voor Kinderen weer tot een succes te maken is de hulp van sponsors onontbeerlijk.
Het filmfestival wordt mogelijk gemaakt door de inzet van de leden van de diverse organiserende Soroptimistclubs en de medewerking van de lokale filmhuizen en bioscopen. Hierdoor worden de kosten van het festival laag gehouden. Toch zijn er jaarlijks enige honderden euro’s nodig voor o.a. de filmhuur. Hulp van lokale sponsoren is hierbij onontbeerlijk.
Sponsoring kan op veel manieren: zo kunt u bijvoorbeeld een film sponsoren á €375,- of een deel daarvan. Het is ook mogelijk goederen te sponsoren. Een voorbeeld hiervan is het leveren van pakjes drinken door de lokale supermarkt. In ruil voor sponsoring wordt uw logo desgewenst vermeld op de poster, de presentatie bij de ingang van de bioscoop, de website van het filmfestival en op de flyer die alle kinderen na afloop meekrijgen. Op deze manier dragen wij bij aan uw naamsbekendheid.Wilt u ons steunen? Elk bedrag is welkom! Wilt u het Filmfestival voor Kinderen sponsoren, neemt u dan contact op met één van de organiserende clubs.

Na afloop van het Soroptimist Film Festival voor Kinderen blijkt ieder jaar weer dat alle deelnemende scholen aandacht hebben geschonken aan het thema “de Rechten van het Kind”. Op diverse scholen houden de kinderen spreekbeurten en maken posters of collages. Regelmatig worden door vrijwilligers van UNICEF gastlessen gegeven op de scholen naar aanleiding van de kinderrechten.

De getoonde films brengen heel wat emoties los, niet alleen bij de kinderen, maar ook bij de leerkrachten en begeleiders.

De leerkrachten vertellen:

“Onze leerlingen waren heel betrokken bij het thema!”
“Wat kwamen de kinderen enthousiast uit de film.”
“Een film is heel bijzonder.”
“De kinderen waren onder de indruk van het verschil in levensstijl.”

Reacties van de kinderen:

“Het was een mooie film, maar ook wel weer zielig. Gelukkig liep het goed af.”
“Ik was heel blij dat hij niet weg hoefde uit Nederland en vond het mooi dat ze nog uit het vliegtuig werden gehaald. Het was wel spannend of dat nog lukte.”