Hoorn

Aantal leerlingen 2017: 150

Volgt

Even terugkijken: Hoorn 11 februari 2016

hoorn2016

Shalisa verrassing op SFFK Hoorn

Honderd Hoornse basisschoolkinderen keken donderdag 11 februari ademloos naar de film Blijf! over de belevenissen van twee 11-jarige kinderen. Blijf! is een Nederlandse jeugdfilm uit 2011 over Milad die naar Iran dreigt te worden terug gestuurd en Lieke die alles op alles zet om ervoor te zorgen dat haar vriendje in Nederland kan blijven. De film toont hoe ook kinderen geraakt worden door het huidige uitzettingsbeleid. Op school werd voorafgaand aan de film over de rechten van het kind gepraat. Na het zien van Blijf! was er meer dan genoeg stof om in de klassen over het onderwerp door te praten.

Shalisa

Als verrassing trad eerst Shalisa voor de kinderen op, de winnares van het Nederlands Kindersongfestival 2015. Shalisa vertegenwoordigde Nederland op het Europese Junior Songfestival in Bulgarije afgelopen jaar. De kinderen genoten van dit onverwachte optreden van de jonge West-Friese zangeres en vooral van de kaart met handtekening die ze kregen.

Quotes

De film maakte veel indruk op de kinderen:

  • “Ik vond de film heftig omdat je weet dat het in het echt ook zo gaat.”
  • “Ik vond de film goed gespeeld.”
  • “Ik kon het Farsi verstaan, ze spraken wel met een accent.”
  • Nadat een leerling vertelde dat hun gezin uit Iran  gevlucht is omdat ze christelijk zijn: “Alle godsdiensten zeggen toch dat je goed voor elkaar moet zijn.”
  • “Dat Shalisa er was, ik heb haar op de tv gezien en nu in het echt.”